luni, 1 octombrie 2012

Comunicat de presa finalizare proiect
Romanian Youth Movement For Democracy (RYMD) anunta finalizarea proiectului “ReSearch Your Change”

In perioda 1 mai – 1 octombrie 2012 Asociatia Non-guvernamentala Romanian Youth Movement for Democracy (RYMD) cu sediul in Bacau a implementat proiectul “ReSearch Your Change”. Proiectul a fost finantat de Comisia Europeana  in cadrul programului Tineret in Actiune, Actiunea 1.2 Initiative ale Tinerilor, valoarea finantarii fiind de 4175 euro.

         Scopul proiectului l-a constituit formarea a 20 de tineri someri din comunele Tortoman, Mircea Voda, Silistea si Seimeni din judetul Constanta in candidati viabili pentru obtinerea unui loc de munca.

Obiectivele specifice ale proiectului  „ReSearch Your Change” au fost:

·         dobandirea pe parcursul activitatilor proiectului, de catre 20 de tineri proveniti din cele patru comune a cunostintelor necesare aplicarii la un loc de munca;
·         dezvoltarea gradului de constientizare al celor 20 de tineri privind statutul lor social si a avantajelor care decurg din situatia de angajat;
·         dezvoltarea unui Plan Personal de Actiune care sa valorifice abilitatile si competentele cu care sunt echipati participantii si care va fi pus in practica odata cu inceperea procesului de cautare al unui loc de munca;
·         constientizarea participantilor la proiect asupra competentelor, abilitatilor si a valorilor pe care le pot folosi cu succes in procesul de gasire al unui loc de munca. 

Activitatea centrala a proiectului a fost training-ul „ReSearch Your Change”, desfasurat in perioada 27 august – 1 septembrie in staiunea Costinesti.
In cadrul acestui training  tinerii au invatat sa realizeze CV-ul EuroPass si scrisoarea de intentie necesare obtinerii unui loc de munca sau pentru admiterea la facultate, sa posteze CV-ul pe site-urile de cautare a locurilor de munca si cum sa se prezinte in timpul unui interviu de angajare. Aceste abilitati practice  au fost completate de exercitii care au avut ca scop descoperirea propriilor abilitati si competente, testul MBTI pentru aflarea preferintelor psihologice in privinta alegerii unei meserii, cat si de numeroase jocuri si activitati non-formale de socializare si invatare.

De asemenea, un reprezentat al AJOFM Constanta  le-a  prezentat  situatia  locurilor de munca la nivel local, national si international, iar doi membri din departamentul de Resurse Umane ale unor mari companii din Romania le-au expus tinerilor experienta personala in ceea ce priveste recrutarea tinerilor. La finalul training-ulu fiecare participant a primit un certificat YouthPass emis de catre Comisia Europeana care atesta participarea la activitatile proiectului.
 Rezultatele urmarite au fost atinse si constau in dobandirea activitatilor practice vizate, cresterea increderii in fortele proprii pentru tinerii participanti si constientizarea comunitatii de necesitatea implicarii in procesul de integrare a tinerilor dezavantajati. 

            Pentru mai multe informatii puteti contacta coordonatorul proiectului, Marian Damoc, la numarul de telefon 0724886065 sau la adresa de e-mail mariandamoc@rymd.ro.


“Acest proiect este finantat cu sustinere din partea Comisiei Europene. Aceasta publicatie (comunicare) reflecta doar vederile autorului, iar Comisia nu poate fi facuta responsabila pentru utilizarea informatiei pe care o contine”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu